14 Ocak 2014 Salı

2014 Golden Globe Awards


 Ne çabuk geçiyor zaman yahu? Bu benim yazdığım aslında 3 yada 4. Altın küre ödülleri :) Gerçi blogu sıfırladığım için eski yazılarım bulunmuyor :) Gece dayanabildiğim kadar twitter'dan paylaşmaya gayret ettim tüm detayları. Kırmızı halı öncesinde ne giyeceklerinin haberleri düşmeye başlayınca kişilerin neler giyeceğini tahmin etmek pekte zor olmadı açıkçası. Biraz aksilikler oldu halıda ama nedense herkesin aklı kokteyl içmekti :)


Amber Heard nefes kesici görünüyordu! Elbisenin rengi, modeli, ten rengiyle uyumu, makyajı olsun çok çok güzeldi. Her güzelde bir kusur olur misali ah o saçlar yani! Saç modelinden bir o kadar da nefret ettim resmen. Jimmy Choo Kalpa modeli ayakkabılarını bu elbise ile çok sevdim.


 Aubrey Plaza hak ettiği ilgiyi göremedi. Mor rengini pek sevmem ama Oscar de la Renta elbisesini çok güzel kombinlemişti. Christian Louboutin Youpi modeli ayakkabıları kusursuz bir seçim. Geçiş olarak kullandığı pembe portföyünü çok sevdim. En güzel detay ise portföyünün altın çerçeveleri ile renkli taşlarla süslü altın takıları oldu. Saçı bu kadar uyumlu ve iyi seçime göre çok sıradan olmuş.


 Caitlin Fitzgerald benim için yine gecenin en iyilerindendi. Emilia Wickstead elbise giymişti. 2014 koleksiyonuna ait bu elbise benim sevdiklerimdendi. Açıkçası kırmızı halıda görmeyi düşünmemiştim. Mildred Pierce dizisinden fırlamış gibi görünüyor. Turuncu portföyü daha sade ve küçük bir model olabilirdi. Ayakkabı seçimini defilede olduğu gibi birebir kullanmasına sevindim :)


 Elisabeth Moss J.Mendel elbisesi ile bende "bir şey eksik ama ne" hissi uyandırıyor :) Makyajı ve küpelerinden hiç hoşlanmadım. Elbise içinde kararsızım ne çok beğendim ne çok nefret ettim. Ödül aldığı anı izleme fırsatım oldu. Karşısında olan adaylardan dolayı, izlediğim halde "Top of the Lake" ile ödül alabileceğini düşünmemiştim. Kötü olduğu için değil vermeyeceklerini düşündüğüm içindi. O bile buna inanmamış ki adı söylendiği zaman inanılmaz şaşırdı ve bu şaşkınlığı ekrandan bize yansıdı :) Benim için çok keyifli bir andı törende :)


 Emilia Clarke bana bir türlü kırmızı halıda istediğim şıklığı veremedi hala. Tamam saçı makyajı çok güzel ama Proenza Schouler elbisesi çok vasat. Özellikle takıları, portföyü ve ayakkabıları arasındaki bağı nasıl kurduklarını merak ediyorum. Tabii bunu elbiseyle birlikte açıklarlarsa çok daha iyi olacak.


 Lena Dunham halının en itici görüntülerini verendi. Zac Posen elbisesi çok yakışmış gibi bir tripleri bir havalar allaaah yani! 4. sınıf öğrencisi gibi telli toka ile tutturduğu saçın komikliğinden, dış görünümü ile hiç uymayan inci kolyesine kadar vasat altıydı.


 Louise Roe Monique Lhuillier elbisesi hoştu. Elbisenin dantel geçişi klasik olabilir ama diğer detayları bence gayet modern. Bu yüzden portföy seçimi çok alaturka olmuş. Yandan çarklı saçları sevemiyorum. Toplasa iyi olurmuş! En azından elbiseyi daha fazla görebilirdik. Gerçi o kadar kötüler var ki buna bile şükür diyorum.


 Jamie King bu ayol! :) Margot Robbie Gucci elbisesi ile çok hoştu. Sahnede yaşadığı aksiliği profesyonelce geçiştiremedi. Tüm dünyanın neredeyse kilitlendiği ödüllerde arkanı dönüp kıkırdamak ı-ıhh olmadı. Hele kariyerin adına bir sürü önemli adam seni izlerken. Elbisenin kesimi çok zarif. Zümrüt şeritlere uyumlu olsun diye giydiği yeşil Louboutinlerini sevmedim. Ayakkabı kendi başına güzel ama bu tarz seçimler çok çok geride kaldı artık. Trende uygun elbisesiyle aynı renkte bir ayakkabı seçebilirdi. Böylelikle elbiseye mi bakalım, ayakkabıya mı gözümüzü dikelim daha iyi bilirdik.


 Maria Menounos için herkes ayıldı bayıldı ama benim için dejavu'dan öteye gidemedi. Geçen yıl Oscar ödüllerinde aynı renkte bir elbise giymiş ve saçından dolayı eleştiri almıştı. Böyle gecelerde giyilmemiş elbise giyilir genelde ama onu da çiğnemişti. Romona Keveza elbisesinin sarı modeli daha önce giyilmişti. Bir çok kişinin aklına gelen ise Kelly Rowland oldu :) Bu gece giydiği Max Azria Atelier elbisesi benzersiz değil. Saçlar toplanmış, makyaj güzel. Takıları ve portföy seçiminde ise çuvallamış.


 Michelle Dockery için vampir gibi diyorlar. Şimdi bakınca evet öyleymiş gerçekten :)) Ben beğeniyorum. Mermer gibi ten pürüzsüzce herkese nasip olacak bir şey değil. Oscar de la Renta seçimi yapanlardan. Makyajı en olabilir halde. Takıları göz alıcı ama sanki hiç bi'şey takmamış kadar sade görünüyor. Duruşu ve pabuçlarıyla masallardan fırlamış gibi görünüyor. Kısaca zarif !


 Monica Potter Romona Keveza elbisesiyle çok sıradan bir seçim yapmıştı. Bu tip elbiseler görmekten artık sıkıldım. Alaturka topuzu ve fırlatıp atılmalık küpeleri ile olmamış.


 Naomi Watts hiç çizgisini bozmadan aynen gelmiş. Belki başkasında görsek bu kadar yadırgamam ama sürekli benzer seçimleri yapması artık beni baydı. O portföyü hangi akla hizmet almış eline bilemedim. Bu arada elbise Tom Ford!


 Sarah Hyland Georges Hobeika elbise giymişti. Elbiseyi görünce birebir olmasa bile Christpher Kane elbise geldi aklıma. İlk defa boya badana yapmadan güzelliğini ön plana çıkaran bir makyaj yapmış. Örgü saçları yaşına uygun ve minik kutu portföyünü sevdim. Genelde seçimlerini beğenmem ama bu gece kendini geçmiş :)


Herkes ayıldı bayıldı Zooey Deschanel için. Oscar de la Renta giyecek dedikleri zaman bu elbise ve bir kaç giyebileceği seçeneği çoktan dosyama atmıştım. Sonrasında ojelerini gösterince papatyalı bu elbisenin geleceğine emin oldum :) Makyajının onu yaşlı gösterdiğini düşünüyorum. Manken üzerinde elbiseyi daha çok sevdim. Nedense Zooey üzerinde o kadar iyi durmuyor. İkinci evliliğini yapıyor diye kendi nikahına giderken bu elbiseyi giymiş gibi :) En sevmediğim detayı kesinlikle saçları!!! 


Amy Adams Valentino elbisesi ile hoş görünüyor. Daha ötesi değil. Elbise Valentino olmasına rağmen çok sıradan. Valentino denildiği zaman akan sular durmalı ama burada o olmamış.Saçı bir çok kişiye göre çok daha iyi.


 Cate Blanchett herkesten rol çalmış. Armani Prive elbisesi gecenin en iyisi! Saçı makyajı küpeleri ile "ahh bu halıda senden keşke bir kaç tane daha olaydı, iyiydi" dedirtiyor.


 Emma Roberts için henüz alıcılarınızı açmadıysanız bence artık açın! Son bir yıldır özellikle takip ediyorum ve bence kırmızı halıda çok başarılı. Makyajına bayıldım. Siyah Lanvin elbisesini minicik siyah portföyü ile tamamlaması, sadece mavi küpelerine dikkat çekmesi çok dozunda. Gecenin yine en iyilerinden.


 Emma Watson Christian Dior seçimi ile çok yadırgandı. Ben yadırgamadım açıkçası. Çünkü zaten aday değildi. Sadece geceye katılan biriydi. Herkes ağır tuvaletleri ile gecenin rahatsızlığını üstlerinde taşırken eminim o bacak bacak üstüne atıp after party'de en çok eğlenenlerden olmuştur.


 Geldik Amerika'nın PR mucizesi sakar mı, salak mı olduğunu anlayamadığımız ödül kapan Jennifer Lawrence'a. Muhteşem bir servis peçetesi gibi görünmüyor mu? Christian Dior ile aram bozuk hep söylüyorum ama bu kadar da olmaz! Bu kadar da kötü giydirilmez. Makyajından, takılarına kadar hiç beğenmedim. Bu arada her gittiği yerde olay yaratan kızımız bu seferde bilekliğini halıda kaybetmiş. Sonra buldular galiba ama olan milyonlarca dolar zarar firmaya olacaktı.


 Bayan saç Jessica Chastain bu sefer hayal kırıklığına uğrattı. Kusursuz saç modeli seçimleri ile karşımızda olurdu ı-ııhh bu sefer olmamış. Givenchy elbisesi ile şık ama kırmızı halı büyüleyiciliğinden yoksun.


 Julianna Margulies Andrew Gn elbisesini çok sevmedim. Takıları ile çok hoş görünüyor o ayrı. Makyajı en sevdiğim detayı oldu.


 Kaley Cuoco bana biraz Rachel McAdams'ın Elie Saab elbisesini hatırlattı. Rani Zakhem elbisesi çok çok güzel ama maalesef çok yanlış ellerde. Göğüsten boyna kadar olan kısmı vücuduna göre uzun olduğu için straplez seçimi onun için her zaman yanlış seçim olacaktır. Göğüsü boyna kadar kapayıp, göğüs altından açılan etekli seçimler ile hem boyu normalden daha uzun gösterecek hem de vücudu çok daha orantılı duracaktır. Dekolteyi bacağa çekmesi çok daha güzel görünmesine neden olacaktır. Dikkatli seçim yapmalı artık kıyafetlerinde.


 Her törende birinin fermuarı patlar. Bu sefer Kate Beckinsale'in başına patladı kabak. Çok iyi izleyemedim ama "fermuarımda sorun oldu patladı arabada hallettik geç kaldım" dediği an ekrana kilitlendim. Sunucu elbisesinin tasarımcısını sorduğu an "içeri geçmem" lazım gibi bir kaçış yaparak tasarımcıyı söylemedi. Çok sinirlendiği her halinden belliydi :) Elbise yine alıştığımız modelde. Ben özellikle kalp göğüs kesimini sevdim. Elbiseyi biz biliyoruz, Zuhair Murad :)


 Lupita Nyong'o herkesin merak ettiği isimdi. Ralp Lauren giyeceği duyurulduğu an herkes seçimin bu modelden yana olacağını tahmin etmişti. Çok şık görünüyor ama merak edenleri çokta tatmin ettiğini düşünmüyorum.


 Mila Kunis Gucci elbisesi ile harika görünüyordu. Elbiseyi ben çok sevdim onun üzerinde. Makyajı çok güzel görünüyor. Kırmızı halının en iyilerindendi.


 Güzeller güzeli Olivia Wilde Gucci elbise içinde harika görünüyor! Hamile olmak gerçekten şıklığa engel değil. En güzel örneklerinden bir tanesi. Kimse kusura bakmasın ama bir çok fit insana taş çıkarmış halıda :)


Robin Wright Reem Acra elbisesi ile şık ve seksi görünüyor. Neden bilmiyorum ama halıda tek seksi görünen Robin geldi bana :) En iyi Drama kadın oyuncu ödülünü kaptı. Julianne yada Tatiana alır diyordum. Açıkçası çokta abartı bir karakteri olmadığı halde dizide sanırım Breaking Bad tüm ödülleri topladı House of Cards dizisine bari buradan hakkını verelim dediler.


 Sanda Bullock koca bir hayal kırıklığıydı. Her zaman şık görmeye alıştığımız için bunu kabul edemedik. Son zamanlarda renkli giyinmeye özen gösterince acaba ne gelecek diye merak ettim. Prabal Gurung elbise kesinlikle çirkin değil aksine güzel bir elbise ama çok yanlış kişinin üstünde. Bazı kıyafetler olmaz işte birilerine. Tipi romantiktir kaldırmaz. Öyle bir durum var. Ayrıca böyle bir dinamik elbiseye siyah ayakkabı giymek hiç bir şekilde kabul edilemez.


 Sofia Vergara Zac Posen elbise ile geceye katılmış. Çoğu kişi yine beğenmiş, ben beğenmedim. Elbise çok güzel ama bu demek değil Sofia içinde güzel olacak. Sofia zaten yeterince kıvrımlı bir kadın. Bir de böyle kalçadan devasa açılan etek olunca yarım dünya gibi gezer işte. Bazı kadınların vücut tipi alta doğru daralır. En uygun kalçası dar olan kadınlar için bu model. Kolye kaç bin dolarlık olursa olsun çok felaket. Saçlarını artık toplasın ne olur!? Ayrıca öyle kolye takıyorsan bari o küpeyi takma Sofiacım.


 Tatiana Maslany kimsenin dikkatini çekmemiş. Aslında en iyi drama kategorisinde adaydı. Ben kesin almalı gözüyle bakıyordum. Çünkü Orphan Black dizisinde tek başına klonları oynuyor. Bu da birden fazla karakter var demek. Dizinin başarısı işin altından kalkabildiğini gösterir. Tek başına bir diziyi götürmek herkesin harcı değildir. Oyunculuğuna güvendiğim için banko söyleyebileceğim bir isimdi. Şiddetle hakkının yendiğini düşünüyorum. Jenny Packham gri elbisesi adaylığı kadar iddialı değildi. Yanlış saç ve küpe seçimi ile insanların ona dikkat etmesini engellemiş.


Taylor Swift o gecede ne arıyor bilmiyorum :) Carolina Herrera elbisesini ve saçlarını hiç beğenmedim. Sanırım beyaz ve altın tonlarıyla süslü elbiselerinden fazla uzağa gitmemeli :)

1 yorum :

Hayatimakyajla dedi ki...

blogun çok güzel artık takipçinim
bloguma beklerim
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/